Inschrijven Nieuwsbrief

Schrijf nu in voor de gratis CRM in Onderwijs Nieuwsbrief. De CRM reisgids in uw inbox.

Inschrijven »


Schooluitval tien procent gedaald

DEN HAAG - Het ministerie van Onderwijs ligt op schema met de aanpak van schooluitval. Het afgelopen jaar daalde de schooluitval landelijk gezien met 10 procent, precies het percentage dat het kabinet zich ten doel heeft gesteld.

Dat blijkt uit een tussentijdse rapportage van staatssecretaris Marja van Bijsterveldt van Onderwijs. Het kabinet heeft zich voorgenomen om in 2012 de schooluitval terug te brengen naar 35 duizend leerlingen.

Als dat lukt, is dat een halvering ten opzichte van de uitval in 2002. Het afgelopen jaar gingen nog 48.800 leerlingen van school zonder diploma.

In het voortgezet onderwijs verliet 18 procent minder leerlingen voortijdig de school, in het mbo ligt de daling een stuk lager met 6 procent.

Extra gas

Sommige regio's deden het ook duidelijk beter dan andere. In totaal haalt driekwart van de regio's het doel van 10 procent daling.

"Maar er zijn ook gemeenten en scholen die nog extra gas moeten geven'' aldus staatssecretaris Van Bijsterveldt.

Zij stelde vorig jaar september nog eens 52 miljoen euro extra beschikbaar voor de aanpak. Scholen die een uitvaller toch in de banken weten te houden, krijgen daarvoor 2000 euro per leerling.

Meer weten? Volg onze webcast op 5 maart over de Aaanval op de Uitval.

Stageplaatsen nu automatisch in Microsoft CRM

Schooluitval tien procent gedaald

De vaart zit er in2008 © CRMschoolreis.nl
Website design: Connexx