Inschrijven Nieuwsbrief

Schrijf nu in voor de gratis CRM in Onderwijs Nieuwsbrief. De CRM reisgids in uw inbox.

Inschrijven »

Competentiegericht onderwijs | Governance | Werving | Aanval op Uitval

Compliancy met de Governance Codes

Reist u mee?

Thema: Compliancy met de Governance Codes

Bij veel onderwijsinstelling staan de thema’s bestuurlijke vernieuwing en implementatie van de door HBO- en BvE-Raad beschreven Governance Codes hoog op de agenda. Daarbij groeit het besef dat het niet alleen belangrijk is om de bestuurlijke verantwoordelijkheden van interne organen als het College van Bestuur en de Raad van Toezicht goed te beleggen, maar dat juist ook de verantwoordelijkheden van de instelling in relatie tot haar omgeving goed gedefinieerd moeten worden.

Als maatschappelijke ondernemingen hebben onderwijsinstellingen immers de taak om een zeer actieve en dynamische relatie met hun omgeving te onderhouden. De rol en verantwoordelijkheid tussen de onderwijsinstelling en externe belanghebbenden als leerbedrijven, ouders en verzorgers, oud-studenten, reïntegratiebedrijven, centra voor werk en inkomen, Kamers van Koophandel, werkgevers- en werknemersorganisaties, brancheorganisaties in het bedrijfsleven, Kenniscentra, toeleverende en afnemende scholen, is daarbij cruciaal.

De implementatie van een CRM strategie en ondersteunende systemen kan instellingen helpen de geplande en bestaande relaties met al dergelijke betrokkenen goed in kaart te brengen en te onderhouden. Op deze wijze kan niet alleen makkelijker voldaan worden aan de Governance Code, maar kan ook de strategische waarde van relaties bepaald en beïnvloed worden.


Uitzending gemist?

U kunt hier de presentatie van de webcast Compliancy downloaden.

 

Geef hier uw reactie over dit thema

Naam:
Email:
Reactie:2008 © CRMschoolreis.nl
Website design: Connexx