Inschrijven Nieuwsbrief

Schrijf nu in voor de gratis CRM in Onderwijs Nieuwsbrief. De CRM reisgids in uw inbox.

Inschrijven »

Competentiegericht onderwijs | Governance | Werving | Aanval op Uitval

Competentiegericht onderwijs & CRM

Reist u mee?

Thema: Competentiegericht Onderwijs

Kennis wordt al lang niet meer uitsluitend klassikaal overgedragen binnen de muren van de onderwijsinstelling. Het gaat er steeds meer om dat een leerling bepaalde kennis en vaardigheden bezit, en het is daarbij steeds minder van belang hoe hij deze vaardigheden verworven heeft. En juist door de invoer van het competentie gericht onderwijs (CGO) verandert de rol van de instelling en docent van zendende kennisoverdrager naar begeleidende mentor. Hierdoor neemt het belang van praktijkonderwijs toe, en dienen ook eerder verworven competenties gehonoreerd te worden. Uiteraard brengen deze ontwikkelingen met zich mee dat er beter in kaart gebracht moet worden waar competenties verworven kunnen worden, opdat ook beoordeeld kan worden of ze zwaar genoeg mee tellen.
Ook is de afstemming met het bedrijfsleven over de inhoud van de onderwijsprorgramma’s van groot belang. Waarom zou je immers opleiden voor competenties die in de praktijk niet als relevant ervaren worden?

De implementatie van een CRM strategie en ondersteunend systeem kan instellingen helpen de hiertoe benodigde dialoog met het bedrijfsleven te beheersen. Ook de stage-processen, die steeds belangrijker worden, kunnen in zo’n CRM systeem goed bijgehouden worden.

Presentatie gemist?

U kunt hier de presentatie van 27 november downloaden of bekijken.

 

 

Geef hier uw reactie over dit thema

Naam:
Email:
Reactie:
Door Kai, 11/11/2008
Wat een interessant thema. Ik ga zeker luisteren2008 © CRMschoolreis.nl
Website design: Connexx